Ballet kinderen


Ballet in Purmerend

Klassiek ballet stimuleert de houding, de coördinatie en de muzikaliteit. Bovendien zijn dansers zijn bijzondere mensen. Ze zijn intelligent, muzikaal en flexibel. 

In de les is er veel aandacht voor placement, kracht en flexibiliteit – afgewisseld met dansplezier, muzikaliteit, creatieve ontwikkeling en ballettermen. De les heeft een rustige opbouw, er wordt gekeken naar de fysieke mogelijkheden, correct gebruik van spieren en de ontwikkeling van de deelnemers.Wij kijken echter vaak naar de ervaring van het kind en het niveau dan naar de leeftijd.

De lessen klassiek bij Danla Dan’s Centrum in Purmerend staan open voor kinderen vanaf 4  jaar en worden ingedeeld op basis van leeftijd.

Les inhoud

De lessen zijn voor een deel gebaseerd op de Vaganova Methode maar worden ook gecombineerd met hedendaagse methodes. Er wordt gewerkt aan de barre, op de vloer (floot-barre), in het midden van de zaal (au-milieu) en diagonaal, afhankelijk van het niveau. Er wordt ook gewerkt aan choreografieën en natuurlijk doen de klassieke groepen ook mee aan onze voorstellingen.

Deze lessen zijn gericht op het verkrijgen van lichaamscontrole, uitstraling, elegantie en lenigheid. De leerlingen leren er de passen uit het klassieke balletrepertoire en worden ondergedompeld in de wereld van het ballet, dat een onmisbare basis voor andere dansstijlen vormt.

Daarnaast wordt er veel aandacht besteedt aan houding, souplesse, techniek en muzikaliteit. Deze lessen zijn een goede voorbereiding op een dansopleiding.

Over klassiek ballet

 

Kledingvoorschrift voor onze ballet les vanaf 8 jaar

MEISJES
Afbeeldingsresultaat voor balletpak blauw bandjes
 • Blauwe ballet pakje met bandjes, mouwloos.
 • Een witte tailleband.
 • Witte maillot.
 • Roze linnen balletschoentjes met elastiekjes.
  NB bij nieuwe balletschoenen: bewaar het bonnetje en laat ze eerst aan de balletdocent zien voordat je ze gaat gebruiken.
 • Haren uit het gezicht en opgestoken in een knot met steekspelden.
JONGENSAfbeeldingsresultaat voor ballet boy clothes
 •  Strak wit (ballet)shirt.
 •  Zwarte maillot met daaronder een dancebelt.
 •  Witte sokken.
 •  Witte balletschoenen met elastiekjes.

Waar?

Ballet wordt aangeboden op woensdag middag van 13:30-14:15 voor kinderen vanaf 4 jaar, 14:30-15:30 voor kinderen vanaf 6 jaar en  van 15:30-16:30 voor kinderen vanaf 9 jaar . Natuurlijk  bij Danla Dan’s Centrum in Purmerend, Prof.Mr.P.J.Oudlaan 2.

Kom een keertje gratis proberen!  Je kunt op ieder moment van het seizoen langskomen voor een proefles. Als je de les leuk vindt dan kun je de volgende week meteen beginnen.

Om je op te geven voor een proefles kun je mailen naar info@danla.nl, bellen of whatsappen naar 06-43444139.