Modern jazzdans jeugd


Modern jazzdans

In de modern jazzdans les leer je onder andere vloeiend en speels om te gaan met de zwaartekracht en maak je ook gebruik van sprongkracht, placering en ruimte. Er wordt gewerkt aan lichaamshouding, coördinatie en gevoel voor muzikaliteit en bovendien wordt er ook gebruik gemaakt van elementen uit de klassieke ballettechniek met isolatie technieken. Bovendien het belangrijkste van deze les is dat je lekker beweegt en geniet van wat je doet. Jongeren 12+ jaar & Volwassenen kunnen deze lessen volgen omdat wij passen de lessen aan op jouw niveau en jouw behoeftes.

De geschiedenis van modern jazz dans

De jazzdans leent uit verschillende stijlen, technieken en toepassingen. Deze elementen worden in de danstraining en choreografie gecombineerd met de authentieke jazzelementen. De jaren dertig en veertig vormen het begin van de moderne jazzdans. De authentieke Afro-Amerikaanse dans mengde zich met invloeden uit de moderne dans en het ballet. Als gevolg van deze mix ontstonden swingende, aardse en sensuele dansstijlen. Deze verschillende dansstijlen noemde men Modern Jazz. Kenmerkend voor Modern Jazz zijn de vaak strakke en energieke bewegingen, die als accenten van de dans samenvallen met de accenten van de muziek. Daardoor is jazz dans zeer geliefd in musical, film en televisie .

Van wie krijg je modern jazzdans?

Deze les word gegeven door Dan Mihai Radulescu, hij volgt de Nova College dans opleiding, hij is ook bekend van Hollands Got Talent. Hij is een jonge, enthousiaste en energieke dans instructeur die zijn kennis graag overdraagt aan jouw. Hij kiest voor leuke, hedendaagse muziek, dansplezier en stimuleert de dansers om te groeien op alle vlakken.

Waar?

Modern Jazz wordt aangeboden op zaterdag middag van 15.15-16.15 bij Danla Dan’s Centrum in Purmerend, Prof.Mr.P.J.Oudlaan 2.

Kom een keertje de moderne jazzdans les gratis proberen!  Je kunt op ieder moment van het seizoen langskomen voor een proefles modern jazz dans. Als je de les leuk vindt, kun je de volgende week meteen beginnen met een cursus.

Om je op te geven voor een proefles kun je mailen naar info@danla.nl, bellen of whatsappen naar 06-43444139.

Meld je nu aan!