Modern jazzdans jeugd


Stijldansen
Ballet
Tapdans
Modern Jazzdans
Stijldansen

Stijldansen in Purmerend

1508553_10206304311347131_4627257210025397943_nStijldansen en deelnemen aan stijldans wedstrijden ontwikkelen kwaliteiten die nodig zijn om topprestaties te verrichten, in wat voor domein dan ook. Bijvoorbeeld: leiderschap, samenwerking, presentatie, houding, omgaan met faalangst, onderscheiden van anderen, charisma en communicatie. Concluderend: de basis voor een succesvol danspaar is de basis voor een boeiende carrière.

Les opbouw

Het ontwikkelen van de motoriek, zelfvertrouwen en expressiviteit staat voorop in de dans lessen bij Danla Dan's Centrum! De les begint met het opwarmen van de spieren door middel van cardio oefeningen en dynamisch rekken oefeningen. Vervolgens leer je en oefen je 5 latin dansen: cha cha, samba, rumba paso doble en jive en 5 ballroom dansen : engelse wals, tango, quick step, slow fox en weense wals. De nadruk ligt op techniek, partnering en expressie. Daarna zijn de kracht oefeningen aan de beurt gevolgd door oefeningen die jouw lenigheid vergroten. Verder gebruiken wij oefeningen die de creativiteit en samenwerking vermogen vergroten en wij sluiten de les af met een vrij dansen moment.

https://danssport.danla.nl/de-10-dansen/

http://dansmagazine.nl/dansstijlen/ballroom

Van wie krijg je les

https://danssport.danla.nl/de-leraren/

Waar?

Stijldansen wordt aangeboden op vrijdag middag van 17:00-17:30 voor kinderen en jeugd vanaf 6+jaar en ook op zaterdag middag vanaf 16:30-17:30 voor wedstrijd paren en dansers die aan hun technische vaardigheden willen werken. Natuurlijk  bij Danla Dan’s Centrum,
Purmersteenweg 17-19, 1441 DK Purmerend.

Kom een keertje de stijldans lessen gratis proberen!  Je kunt op ieder moment van het seizoen langskomen voor een proefles stijldansen. Als je de les leuk vindt dan kun je de volgende week meteen beginnen met een cursus.

Om je op te geven voor een proefles kun je mailen naar info@danla.nl, bellen of whatsappen naar 06-43444139.

Meld je nu aan!

Ballet

Ballet in Purmerend

Klassiek ballet stimuleert de houding, de coördinatie en de muzikaliteit. Bovendien zijn dansers zijn bijzondere mensen. Ze zijn intelligent, muzikaal en flexibel. Ballet dansers

In de les is er veel aandacht voor placement, kracht en flexibiliteit - afgewisseld met dansplezier, muzikaliteit, creatieve ontwikkeling en ballettermen. De les heeft een rustige opbouw, er wordt gekeken naar de fysieke mogelijkheden, correct gebruik van spieren en de ontwikkeling van de deelnemers.Wij kijken echter vaak naar de ervaring van het kind en het niveau dan naar de leeftijd.

De lessen klassiek bij Danla Dan's Centrum in Purmerend staan open voor kinderen vanaf 4  jaar en worden ingedeeld op basis van leeftijd.

 

Les inhoud

De lessen zijn voor een deel gebaseerd op de Vaganova Methode maar worden ook gecombineerd met hedendaagse methodes. Er wordt gewerkt aan de barre, op de vloer (floot-barre), in het midden van de zaal (au-milieu) en diagonaal, afhankelijk van het niveau. Er wordt ook gewerkt aan choreografieën en natuurlijk doen de klassieke groepen ook mee aan onze voorstellingen.

Deze lessen zijn gericht op het verkrijgen van lichaamscontrole, uitstraling, elegantie en lenigheid. De leerlingen leren er de passen uit het klassieke balletrepertoire en worden ondergedompeld in de wereld van het ballet, dat een onmisbare basis voor andere dansstijlen vormt.

Daarnaast wordt er veel aandacht besteedt aan houding, souplesse, techniek en muzikaliteit. Deze lessen zijn een goede voorbereiding op een dansopleiding.

http://dansisvooriedereen.nl/klassiek-ballet-2/

 

Kledingvoorschrift voor onze ballet les vanaf 8 jaar

MEISJES
Afbeeldingsresultaat voor balletpak blauw bandjes
 • Blauwe ballet pakje met bandjes, mouwloos.
 • Een witte tailleband.
 • Witte maillot.
 • Roze linnen balletschoentjes met elastiekjes.
  NB bij nieuwe balletschoenen: bewaar het bonnetje en laat ze eerst aan de balletdocent zien voordat je ze gaat gebruiken.
 • Haren uit het gezicht en opgestoken in een knot met steekspelden.
JONGENSAfbeeldingsresultaat voor ballet boy clothes
 •  Strak wit (ballet)shirt.
 •  Zwarte maillot met daaronder een dancebelt.
 •  Witte sokken.
 •  Witte balletschoenen met elastiekjes.

Waar?

Ballet wordt aangeboden op woensdag middag van 13:30-14:15 voor kinderen vanaf 4 jaar, 14:30-15:30 voor kinderen vanaf 6 jaar en  van 15:30-16:30 voor kinderen vanaf 9 jaar . Natuurlijk  bij Danla Dan’s Centrum, Purmersteenweg 17-19, 1441 DK Purmerend.

Kom een keertje gratis proberen!  Je kunt op ieder moment van het seizoen langskomen voor een proefles. Als je de les leuk vindt dan kun je de volgende week meteen beginnen.

Om je op te geven voor een proefles kun je mailen naar info@danla.nl, bellen of whatsappen naar 06-43444139.

Tapdans

Tapdansen in Purmerend

TapdansDeze intrigerende dansvorm wordt gekenmerkt door een klepperend geluid dat geproduceerd wordt wanneer de danser met zijn schoenen op een harde ondergrond tapt.

Tapdansen is niet aan leeftijd gebonden, aan de lessen nemen leerlingen van jong tot oud deel. In de eerste lessen is de techniek nog zeer eenvoudig en gaat het vooral om het ontwikkelen van het ritmegevoel, het leren tellen en het op maat zetten van een simpele step. Daarna wordt gewerkt aan combinaties waarin de aangeleerde technieken voorkomen. Dat ziet er al heel snel leuk uit en stimuleert tot verdere ontwikkelingen.

Modern Jazzdans

Modern jazzdans

In de modern jazzdans les leer je onder andere vloeiend en speels om te gaan met de zwaartekracht en maak je ook gebruik van sprongkracht, placering en ruimte. Er wordt gewerkt aan lichaamshouding, coördinatie en gevoel voor muzikaliteit en bovendien wordt er ook gebruik gemaakt van elementen uit de klassieke ballettechniek met isolatie technieken. Bovendien het belangrijkste van deze les is dat je lekker beweegt en geniet van wat je doet. Jongeren 12+ jaar & Volwassenen kunnen deze lessen volgen omdat wij passen de lessen aan op jouw niveau en jouw behoeftes.

De geschiedenis van modern jazz dans

De jazzdans leent uit verschillende stijlen, technieken en toepassingen. Deze elementen worden in de danstraining en choreografie gecombineerd met de authentieke jazzelementen. De jaren dertig en veertig vormen het begin van de moderne jazzdans. De authentieke Afro-Amerikaanse dans mengde zich met invloeden uit de moderne dans en het ballet. Als gevolg van deze mix ontstonden swingende, aardse en sensuele dansstijlen. Deze verschillende dansstijlen noemde men Modern Jazz. Kenmerkend voor Modern Jazz zijn de vaak strakke en energieke bewegingen, die als accenten van de dans samenvallen met de accenten van de muziek. Daardoor is jazz dans zeer geliefd in musical, film en televisie .

Van wie krijg je modern jazzdans?

Deze les word gegeven door Dan Mihai Radulescu, hij volgt de Nova College dans opleiding, hij is ook bekend van Hollands Got Talent. Hij is een jonge, enthousiaste en energieke dans instructeur die zijn kennis graag overdraagt aan jouw. Hij kiest voor leuke, hedendaagse muziek, dansplezier en stimuleert de dansers om te groeien op alle vlakken.

Waar?

Modern Jazz wordt aangeboden op zaterdag middag van 15.15-16.15 bij Danla Dan's Centrum, Purmersteenweg 17-19, 1441 DK Purmerend.

Kom een keertje de moderne jazzdans les gratis proberen!  Je kunt op ieder moment van het seizoen langskomen voor een proefles modern jazz dans. Als je de les leuk vindt, kun je de volgende week meteen beginnen met een cursus.

Om je op te geven voor een proefles kun je mailen naar info@danla.nl, bellen of whatsappen naar 06-43444139.

Meld je nu aan!