Kung Fu-kampioenen van Danla domineren in Apeldoorn


APELDOORN/PURMEREND – De strijders van Danla Shaolin Gongfu hebben opnieuw hun klasse laten zien op de jaarlijkse He Yong Gan Cup in Apeldoorn. Onder leiding van hun begeleider Dan Radulescu reisden Morgan Frerejean, Alicia van der Kuijl, Oleg Kononienko, Yannick van Amsterdam, Joris Zwaal en Berend Zwaal af naar Apeldoorn om deel te nemen aan dit prestigieuze Kung Fu-toernooi. Ze keerden terug naar Purmerend met een indrukwekkende oogst van negen medailles en de felbegeerde wisselbeker voor de beste groepsprestatie. 

Dan Radulescu

De groep keerde volgehangen met medailles en met grote trofee terug uit Apeldoorn.(Foto: aangeleverd)

Bij de vuistvormcategorie streden onze kampioenen om de gouden medaille. Alicia van der Kuijl ging naar huis als de trotse winnares, terwijl Morgan Frerejean, Oleg Kononienko en Yannick van Amsterdam elk met een zilveren medaille werden geëerd. In de competitie voor het korte wapen was het een dubbele overwinning voor zowel Morgan Frerejean als Alicia van der Kuijl, die beiden een gouden medaille in ontvangst mochten nemen. Yannick van Amsterdam voegde een bronzen medaille toe aan de collectie.

De lange wapencategorie was eveneens een podium om te schitteren. Zowel Morgan Frerejean als Alicia van der Kuijl namen de zilveren medaille in ontvangst, Joris Zwaal veroverde brons en Yannick van Amsterdam veroverde de gouden medaille. Morgan Frerejean zette haar indrukwekkende prestaties voort in de Tai Chi competitie door een zilveren medaille en de prestigieuze talentprijs te winnen. Het team nam ook de wisselbeker voor de beste groepsprestatie mee naar huis, waarbij Berend Zwaal een essentiële bijdrage leverde aan deze bekroning, ondanks dat hij deze keer geen individuele medaille won.

Jurylid Fred van der Poel was ook aanwezig en toonde, in samenwerking met het jurypanel, opnieuw zijn kritische en rechtvaardige beoordelingsvaardigheden aan de internationale deelnemers. Na een weekend vol succes en erkenning keerden onze kampioenen met trots terug naar Purmerend, klaar om zich voor te bereiden op hun volgende uitdagingen in de wereld van Kung Fu.