Halloween met Danla in Deventer – 26 oktober


Danla  zaterdag 26 oktober naar Halloween in winkelcentrum Boreel.

Heks naar het winkelcentrum

Een griezelige heks komt speciaal naar het winkelcentrum voor een hoogstaand bezoek. Zij kan wel eens lief over komen maar vergis je echter  niet! Samen met haar magische bezem en puntmuts komt zij heel wat kattenkwaad uitvoeren. Hoewel het heel leuk is om de heks te komen bezoeken kun je daar bovendien ook dansen met pompoenen of  je toekomst laten voorspellen door waarzegster Mathilde Sliert.

Halloween

Halloween is een feestdag die valt op 31 oktober. Oorspronkelijk werd Halloween gevierd in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada. Onderhand heeft ook Nederland de smaak te pakken. Toch is het hier nog niet overal even populair. Op 31 oktober verkleden kinderen zich en gaan zij wanneer het donker wordt langs de griezelig versierde huizen. Daar kloppen zij aan en geven zij degene twee opties door ‘’Trick or Treat’’ te roepen. Letterlijk vertaald betekent het ‘’Poets of lekkers’’.  Zo krijgen de bewoners van het huis een poets gebakken als zij de griezelig verkleedde kinderen geen lekkers geven. Het lijkt een beetje op het Sint-Maarten feest op 11 november dat al wat bekender is in Nederland.

In Winkelcentrum Boreel in Deventer kennen zij het feest maar al te goed. Zij organiseren hier verschillende evenementen en versieren het centrum op zijn aller griezeligst. In het winkelcentrum komt naast de griezelige heks op stelten ook een angstaanjagende vampier die popcorn uitdeelt en een vette vuur show!
De greizelige heks, in samewerking met Stephworx Straattheater, wordt gespeeld door Dan Radulescu. De heks heeft al weken geoefend op hekserijen en is helemaal klaar voor het optreden. Daarnaast is de bezemsteel gepoetst, zijn de toverdrankjes gebrouwen en zijn de toverspreuken voorbereid en goed geoefend.

De activiteiten vinden plaats van 12:00 – 16:00 uur in het weekend van 26 en 27 oktober 2019.