Nationaal Kampioenschap Roemenië 2020


14 februarie 2020

Nationaal Kampioenschap Wushu Roemenië

Dorin Sebastian Rădulescu, een atleet van de Danla Sibiu Sports Club Association, deed mee aan het Nationaal Wushu Kampioenschap Roemenië. Hier won hij twee gouden titels. Dorin deed mee met de twee verschillende domeinen Changquan 1e set (handvorm / 12-15 jaar). Zijn tweede vorm was een wapenvorm. Jiu jie bian (9-delige zweep / 15-17 jaar). Voor beide vormen won hij een gouden medaille. De wedstrijd vond plaats op 09.02.2020.

Het was de bedoeling dat A.C.S. Danla Sibiu met twee atleten mee zou doen aan de wedstrijd. Naast Dorin zou Dan Mihai Radulescu ook meedoen. Hij werd echter gehinderd door een enkel blessure één week voor de wedstrijd. Toch besluit hij mee te gaan om zijn teamgenoot en broer aan te moedigen van de zijlijn.

Dorin en Dan van A.C.S. Danla Sibiu bereiden zich na deze wedstrijd verder voor. De Europese wushu-kampioenschappen komen er namelijk aan. Twee maanden hebben zij om hier samen met coach Dan Rădulescu voor te trainen. Het EK vindt plaats in Moskou-Rusland en duurt 11 dagen lang (22-04-2020 tot 04-05-2020).

Naast de Europese kampioenschappen wushu in Rusland staan er nog wat andere wedstrijden op de lijst. Hiervan zijn twee wedstrijden in moderne wushu. Dit zijn de junior wereldkampioenschap Wushu in Marokko en de Internationale Kampioenschap Wushu in Nederland. De overige twee zijn wedstrijden in de traditionele tak. Dit zijn de Nationale Kampioenschap Kungfu in Roemenië en ten slotte de Europese Kampioenschap Shaolin Kungfu in Rusland.

Jeugd olympische spelen 2022

In 2022 zullen de jeugd olympische spelen plaatsvinden in Dakar waarbij wushu ook een onderdeel zal zijn! De demonstratie toernooien op de olympische spelen van 2008 en 2014 in Peking en Nanjing waren een succes. Daarom zal Wushu onderdeel zijn van het officiele programma voor de Olympische jeugd spelen in 2022. Gekwalificeerde atleten kunnen deelnemen aan zowel de Changquan als Taijiquan evenementen. Dorin heeft de kans om zich te kwalificeren voor de Dakar Olympische Jeugdspelen van 2022.


U kunt extra informatie over ons vinden: www.danla.ro