Workshop stelten lopen


Met de workshop stelten lopen wordt je gedwongen uit je comfortzone  te stappen. Daarbij kun jij de wereld letterlijk uit de hoogte te beleven! Een nieuwe belevenis die je natuurlijk niet wilt missen. Je leert lopen, rennen, springen op houten stelten en/of op spring stelten en wie weet, misschien lukt het je om een spannend acro kunstje te doen?Lopen zoals een reus, wie wil dat nou niet? 

Steltlopen vroeger

Steltlopen is een folkloristische activiteit waarbij je op palen van soms wel vier meter hoog kunt lopen. Oorspronkelijk werden stelten gebruikt om over stukken ondergelopen land te lopen of wanneer er op hoge hoogtes gewerkt moest worden. Denk maar aan het laatste stukje verf waar je niet bij kunt. Een ladder gebruiken om te verven is een heel gedoe. Maar hé, ik heb nog wat stelten liggen in de schuur.

Al honderden jaren zien wij hoe parades worden opgefleurd met steltlopers in verbazingwekkende kostuums. Ook kun je tegenwoordig meedoen aan verschillende soorten toernooien. Zo is er een toernooi waarbij het doel is om als laatste op je stelten te blijven staan. Met dit toernooi wordt zowel je creativiteit als je steltcontrole op de proef gesteld.

Soorten Stelten

Er zijn veel verschillende soorten stelten. Bij ons kun je twee type stelten uitproberen. De eerste zijn de Peg stelten. Dit zijn de stelten die je waarschijnlijk eerder hebt gezien in parades. Zij bestaan uit lange stokken, vaak van hout of aluminium, die met gespen aan je benen worden vastgemaakt.
Een ander type dat je bij ons kunt uitproberen zijn de spring stelten. Deze zijn meer bedoelt voor acrobatische moves en je kunt hier harder op rennen. Ook zijn deze stelten wat korter waardoor je je wat makkelijker kunt bewegen.

Lijkt dit jou wel wat en wil je dit ook graag proberen? Meld je dan snel aan.Aankomende zaterdag in P3. Wij hebben een beperkt aantal plekken beschikbaar. Snel inschrijven dus via info@danla.nl, Mail nu!

Deze workshop is helaas verlopen, zie Fotoalbum voor foto’s of bezoek onze Facebook pagina voor de nieuwste updates!