Peuterdans


Stijldansen
Ballet
Tapdans
Peuterdans
Kleuterdans
Stijldansen

Stijldansen in Purmerend

Stijldansen in PurmerendStijldansen en deelnemen aan stijldans wedstrijden ontwikkelen kwaliteiten die nodig zijn om topprestaties te verrichten, in wat voor domein dan ook. Bijvoorbeeld: leiderschap, samenwerking, presentatie, houding, omgaan met faalangst, onderscheiden van anderen, charisma en communicatie. Concluderend: de basis voor een succesvol danspaar is de basis voor een boeiende carrière.

Les opbouw

Het ontwikkelen van de motoriek, zelfvertrouwen en expressiviteit staat voorop in de dans lessen bij Danla Dan’s Centrum! De les begint met het opwarmen van de spieren door middel van cardio oefeningen en dynamisch rekken oefeningen. Vervolgens leer je en oefen je 5 latin dansen: cha cha, samba, rumba paso doble en jive en 5 ballroom dansen : engelse wals, tango, quick step, slow fox en weense wals. De nadruk ligt op techniek, partnering en expressie. Daarna zijn de kracht oefeningen aan de beurt gevolgd door oefeningen die jouw lenigheid vergroten. Verder gebruiken wij oefeningen die de creativiteit en samenwerking vermogen vergroten en wij sluiten de les af met een vrij dansen moment.

 

Van wie krijg je les

De Leraren

 

Dan en Laura stijldansen

 

De stijldans leraren, Dan en Laura Radulescu hebben meer dan 20 jaar ervaring in het trainen van kinderen en jeugd, ze zijn enthousiast, ambitieus en bovendien doelgericht.De beste internationale training methodes zijn gebruikt om geweldige resultaten te boeken!

Waar?

Stijldansen wordt aangeboden op vrijdag middag van 17:00-18:30 voor kinderen en jeugd vanaf 6+jaar en ook op zaterdag middag vanaf 16:30-17:30 voor wedstrijd paren en dansers die aan hun technische vaardigheden willen werken. Natuurlijk  bij Danla Dan’s Centrum , Purmersteenweg 17-19, 1441 DK Purmerend .

Kom een keertje de stijldans lessen gratis proberen!  Je kunt op ieder moment van het seizoen langskomen voor een proefles stijldansen. Als je de les leuk vindt dan kun je de volgende week meteen beginnen met een cursus.

Om je op te geven voor een proefles kun je mailen naar info@danla.nl, bellen of whatsappen naar 06-43444139.

Meld je nu aan!

Ballet

Ballet in Purmerend

Klassiek ballet stimuleert de houding, de coördinatie en de muzikaliteit. Bovendien zijn dansers zijn bijzondere mensen. Ze zijn intelligent, muzikaal en flexibel. 

In de les is er veel aandacht voor placement, kracht en flexibiliteit - afgewisseld met dansplezier, muzikaliteit, creatieve ontwikkeling en ballettermen. De les heeft een rustige opbouw, er wordt gekeken naar de fysieke mogelijkheden, correct gebruik van spieren en de ontwikkeling van de deelnemers.Wij kijken echter vaak naar de ervaring van het kind en het niveau dan naar de leeftijd.

De lessen klassiek bij Danla Dan's Centrum in Purmerend staan open voor kinderen vanaf 4  jaar en worden ingedeeld op basis van leeftijd.

Les inhoud

De lessen zijn voor een deel gebaseerd op de Vaganova Methode maar worden ook gecombineerd met hedendaagse methodes. Er wordt gewerkt aan de barre, op de vloer (floot-barre), in het midden van de zaal (au-milieu) en diagonaal, afhankelijk van het niveau. Er wordt ook gewerkt aan choreografieën en natuurlijk doen de klassieke groepen ook mee aan onze voorstellingen.

Deze lessen zijn gericht op het verkrijgen van lichaamscontrole, uitstraling, elegantie en lenigheid. De leerlingen leren er de passen uit het klassieke balletrepertoire en worden ondergedompeld in de wereld van het ballet, dat een onmisbare basis voor andere dansstijlen vormt.

Daarnaast wordt er veel aandacht besteedt aan houding, souplesse, techniek en muzikaliteit. Deze lessen zijn een goede voorbereiding op een dansopleiding.

http://dansisvooriedereen.nl/klassiek-ballet-2/

 

Kledingvoorschrift voor onze ballet les vanaf 8 jaar

MEISJES
Afbeeldingsresultaat voor balletpak blauw bandjes
 • Blauwe ballet pakje met bandjes, mouwloos.
 • Een witte tailleband.
 • Witte maillot.
 • Roze linnen balletschoentjes met elastiekjes.
  NB bij nieuwe balletschoenen: bewaar het bonnetje en laat ze eerst aan de balletdocent zien voordat je ze gaat gebruiken.
 • Haren uit het gezicht en opgestoken in een knot met steekspelden.
JONGENSAfbeeldingsresultaat voor ballet boy clothes
 •  Strak wit (ballet)shirt.
 •  Zwarte maillot met daaronder een dancebelt.
 •  Witte sokken.
 •  Witte balletschoenen met elastiekjes.

Waar?

Ballet wordt aangeboden op woensdag middag van 13:30-14:15 voor kinderen vanaf 4 jaar, 14:30-15:30 voor kinderen vanaf 6 jaar en  van 15:30-16:30 voor kinderen vanaf 9 jaar . Natuurlijk  bij Danla Dan’s Centrum, Purmersteenweg 17-19, 1441 DK Purmerend.

Kom een keertje gratis proberen!  Je kunt op ieder moment van het seizoen langskomen voor een proefles. Als je de les leuk vindt dan kun je de volgende week meteen beginnen.

Om je op te geven voor een proefles kun je mailen naar info@danla.nl, bellen of whatsappen naar 06-43444139.

Tapdans

Tapdansen in Purmerend

TapdansDeze intrigerende dansvorm wordt gekenmerkt door een klepperend geluid dat geproduceerd wordt wanneer de danser met zijn schoenen op een harde ondergrond tapt.

Tapdansen is niet aan leeftijd gebonden, aan de lessen nemen leerlingen van jong tot oud deel. In de eerste lessen is de techniek nog zeer eenvoudig en gaat het vooral om het ontwikkelen van het ritmegevoel, het leren tellen en het op maat zetten van een simpele step. Daarna wordt gewerkt aan combinaties waarin de aangeleerde technieken voorkomen. Dat ziet er al heel snel leuk uit en stimuleert tot verdere ontwikkelingen.

Peuterdans

Peuterdans

Peuterdans en kleuterdans: rennen, springen, rollen, kruipen vallen en weer opstaan… Een kind ontdekt de wereld om zich heen en is daarbij constant in beweging. Door middel van vrij bewegen en eenvoudige bewegingsopdrachten ontdekt het kind zijn lichaam, de ruimte om zich heen en zijn emoties. Het is tegelijkertijd bezig met het ontwikkelen van zijn taal, muzikaliteit en coördinatie. Op een speelse manier dansen, samen met leeftijdsgenoten,ontwikkelt je motoriek, expressiviteit en communicatie vermogen en het is ontzettend leuk!

Kinderen tijdens peuterdans

Peuterdans les inhoud

De dansende peuters zijn tussen de 2 en 4 jaar oud. Papa’s en mama’s mogen wachten in het klein wachtkamertje maar de mobiele nummers hebben we altijd bij de hand, dus een boodschapje doen, bij de nabij gelegen supermarkt is uiteraard ook een optie.

Sommige ouders vinden het vervelend dat ze er niet bij mogen zitten. We hebben de afgelopen jaren gemerkt dat er echt heel veel beter wordt meegedanst door de peuters als er geen ouders bij zijn. En het gaat natuurlijk om het plezier van de peuter! Mede daarom zullen we natuurlijk ook niet heel moeilijk doen als je de eerste lessen in de les wilt meedansen of als je foto’s wilt maken. 

We draaien liedjes van onder andere Dirk Scheele, Jeroen Schipper en Cowboy Billie Boem. Maar ook minder bekende liedjes die uitnodigen tot beweging gebruiken we.

Ook maken we soms gebruik van materialen (muziekinstrumentjes, danslinten etc.) maar zullen we vooral lekker gaan wiebelen met die billen!

Bewegen is belangrijk!

http://www.peuterplace.nl/peuter/beweging.htm

Waar?

Peuterdans wordt aangeboden op zaterdag ochtend van 10:00-10:30 voor kinderen  vanaf 2 jaar. Kleuterdans wordt aangeboden op zaterdag ochtend van 10:45-11:30 voor kinderen  vanaf 3,5 jaar. Natuurlijk  bij Danla Dan’s Centrum, Purmersteenweg 17-19, 1441 DK Purmerend.

Kom een keertje gratis proberen!  Je kunt op ieder moment van het seizoen langskomen voor een proefles. Als je de les leuk vindt dan kun je de volgende week meteen beginnen met een cursus.

Om je op te geven voor een proefles kun je mailen naar info@danla.nl, bellen of whatsappen naar 06-43444139.

Kleuterdans

Kleuterdans

Peuterdans en kleuterdans: rennen, springen, rollen, kruipen vallen en weer opstaan… Een kind ontdekt de wereld om zich heen en is daarbij constant in beweging. Door middel van vrij bewegen en eenvoudige bewegingsopdrachten ontdekt het kind zijn lichaam, de ruimte om zich heen en zijn emoties. Het is tegelijkertijd bezig met het ontwikkelen van zijn taal, muzikaliteit en coördinatie. Op een speelse manier dansen, samen met leeftijdsgenoten, ontwikkelt je motoriek, expressiviteit en communicatie vermogen en het is ontzettend leuk!

Kleuterdans les inhoud

Dansende kleutersDe dansende kleuters zijn tussen de 3,5 en 7 jaar oud.  Er word op een speelse manier aandacht besteed aan verschillende dansvormen: streetdance, showdance, klassieke dans en moderne dans. Naast diverse dansopdrachten gericht op: muzikaliteit, houding en coördinatie swingen we het laatste kwartier van de les op muziek die de leeftijdsgroep aanspreekt. De ene keer is dat K3 en Kinderen voor Kinderen en de andere keer zal dat hippe muziek uit de Top40 zijn.

Waar?

Peuterdans wordt aangeboden op zaterdag ochtend van 10:00-10:30 voor kinderen  vanaf 2 jaar. Kleuterdans wordt aangeboden op zaterdag ochtend van 10:45-11:30 voor kinderen  vanaf 3,5 jaar. Natuurlijk  bij Danla Dan’s Centrum, Purmersteenweg 17-19, 1441 DK Purmerend.

Kom een keertje gratis proberen!  Je kunt op ieder moment van het seizoen langskomen voor een proefles. Als je de les leuk vindt dan kun je de volgende week meteen beginnen met een cursus.

Om je op te geven voor een proefles kun je mailen naar info@danla.nl, bellen of whatsappen naar 06-43444139.