Danssport volwassenen


Stijldansen
Modern jazzdans
Stijldansen

Stijldansen in Purmerend

Stijldansen is een van de weinige sporten die je samen met een partner kunt beleven en dus echt samen kunt doen. Danssport is “fun for two” en dat maakt deze dansvorm al jaren een populaire en sportieve tijdsbesteding voor alle leeftijden.

De stijldans cursussen voor volwassenen zijn toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar: man, vrouw, jong en oud. Ook de samenstelling van het paar is geen probleem, man/vrouw, man/man of vrouw/vrouw.

Les opbouw

Stijldansen truttig, oudbollig of stijf? Na het zien van Dancing with the Stars zul je daar ongetwijfeld anders over denken! Een modern danssportcentrum als Danla Dan's Centrum volgt de laatste trends op de voet. Dans de stress uit je lijf en werk aan je conditie; voor meer beweging hoef je heus niet naar de sportschool.

Maar stijldansen is niet alleen een prachtige (top)sport, het kent ook een groot sociaal aspect. Voor veel mensen is een dansavond de gelegenheid bij uitstek om samen te komen, om vriendschappen te sluiten en ook een gezellige avond te hebben. Je leert en oefent  5 latin dansen: cha cha, samba, rumba paso doble en jive en 5 ballroom dansen : engelse wals, tango, quick step, slow fox en weense wals. De nadruk ligt op plezier, partnering en expressie. Bovendien sluiten wij de les af met een vrij dansen moment.

https://danssport.danla.nl/de-10-dansen/

http://dansmagazine.nl/dansstijlen/ballroom

Privélessen

Vooral privélessen bieden je de gelegenheid om in een korte tijd veel te leren.

Je hebt de onverdeelde aandacht van deskundige docenten want de aanwijzingen zijn speciaal op maat en passend bij je niveau en bij je uitvoering van de dansen. Bovendien het voordeel van privélessen is dat je zelf kunt kiezen wat je wil leren, meestal in overleg met de docenten.

Wil je met wat stellen samen komen dansen in een privéles? Vraag dan naar ons groepspakket!

  • Lestijden in overleg.
  • Kosten voor een privéles: € 55,– per paar, per les.
  • Prijs groepspakket op aanvraag.

Van wie krijg je les

https://danssport.danla.nl/de-leraren/

Waar?

Stijldansen wordt aangeboden op vrijdag avond vanaf 20:30-21:45 voor volwassenen en op dinsdag ochtend vanaf 10:30-11:30 voor senioren. Daarnaast op vrijdag middag van 17:00-18:30 voor kinderen en jeugd vanaf 6+jaar en ook op zaterdag middag vanaf 16:30-17:30 voor wedstrijd paren en dansers die aan hun technische vaardigheden willen werken. Natuurlijk  bij Danla Dan’s Centrum in Purmerend, Purmersteenweg 17-19
1441 DK Purmerend.

Kom een keertje de stijldans lessen gratis proberen!  Je kunt op ieder moment van het seizoen langskomen voor een proefles stijldansen. Als je de les leuk vindt dan kun je de volgende week meteen beginnen met een cursus.

Om je op te geven voor een proefles kun je mailen naar info@danla.nl, bellen of whatsappen naar 06-43444139.

Meld je nu aan!

Modern jazzdans

Modern jazzdans

In de modern jazzdans les leer je onder andere vloeiend en speels om te gaan met de zwaartekracht en maak je ook gebruik van sprongkracht, placering en ruimte. Er wordt gewerkt aan lichaamshouding, coördinatie en gevoel voor muzikaliteit en bovendien wordt er ook gebruik gemaakt van elementen uit de klassieke ballettechniek met isolatie technieken. Bovendien het belangrijkste van deze les is dat je lekker beweegt en geniet van wat je doet. Jongeren 12+ jaar & Volwassenen kunnen deze lessen volgen omdat wij passen de lessen aan op jouw niveau en jouw behoeftes.

De geschiedenis van modern jazz dans

De jazzdans leent uit verschillende stijlen, technieken en toepassingen. Deze elementen worden in de danstraining en choreografie gecombineerd met de authentieke jazzelementen. De jaren dertig en veertig vormen het begin van de moderne jazzdans. De authentieke Afro-Amerikaanse dans mengde zich met invloeden uit de moderne dans en het ballet. Als gevolg van deze mix ontstonden swingende, aardse en sensuele dansstijlen. Deze verschillende dansstijlen noemde men Modern Jazz. Kenmerkend voor Modern Jazz zijn de vaak strakke en energieke bewegingen, die als accenten van de dans samenvallen met de accenten van de muziek. Daardoor is jazz dans zeer geliefd in musical, film en televisie .

Van wie krijg je modern jazzdans?

Deze les word gegeven door Dan Mihai Radulescu, hij volgt de Nova College dans opleiding, hij is ook bekend van Hollands Got Talent. Hij is een jonge, enthousiaste en energieke dans instructeur die zijn kennis graag overdraagt aan jouw. Hij kiest voor leuke, hedendaagse muziek, dansplezier en stimuleert de dansers om te groeien op alle vlakken.

Waar?

Modern Jazz wordt aangeboden op zaterdag middag van 15:15-16:15 bij Danla Dan's Centrum in Purmerend, Prof.Mr.P.J.Oudlaan 2 .

Kom een keertje de moderne jazzdans les gratis proberen!  Je kunt op ieder moment van het seizoen langskomen voor een proefles modern jazz dans. Als je de les leuk vindt, kun je de volgende week meteen beginnen met een cursus. 

Om je op te geven voor een proefles kun je mailen naar info@danla.nl, bellen  of whatsappen naar 06/43444139. 

Meld je nu aan!