Volwassenen activiteiten – Vechtkunst


 • Kung Fu in Purmerend

  Danla Shaolin GongfuKungFu verhoogt je conditie, kracht en lenigheid. Kung fu staat voor hoge vaardigheid. Om daar te komen ga je hard werken en het succes dat je door onze lessen ervaart, leert je dat je overal succesvol in kunt zijn. Kung Fu geeft je de kans om je innerlijke krachten te ontwikkelen, je zal stralen terwijl je sterker en flexibeler wordt en een beter uithoudingsvermogen krijgt. Fysieke kwaliteiten zijn de fundering voor iets veel belangrijkers: de ontwikkeling van eigenwaarde.

 • Sanda in Purmerend

  SANDA
  Sanda of San Shou is al eeuwen oud.
  Alle princiepes van het traditionele shaolin gong fu worden hier vertaald in een gevechts vorm die vergelijkbaar is met het moderne kickboksen.
  Het is een veelzijdig systeem van zelfverdedigingtechnieken en bewegingstechnieken. Het wordt gespeeld op een verhoogd platform van acht bij acht meter (lei tai), zoals het al eeuwen ook in China wordt beoefend. Stoten, trappen, duwen en worpen vormen de belangrijkste bestanddelen ervan.
  Vroeger daagden meesters elkaar uit en bestreden elkaar in gevechten waarbij men niet aan regels gebonden was.Tijdens een toernooi in Nanking in 1928 waren de gevechten zo hard dat er veel gevechten geen doorgang mochten hebben uit angst dat zeer grote meesters het niet zouden overleven. Dit vroeg dus om veranderingen in de wedstrijdregels. De grote meesters in China kregen de taak om wedstrijdregels samen te stellen zodat verschillende stijlen tegen elkaar zouden kunnen vechten.

 • Tai Chi & Qi Gong in Purmerend

  screen-shot-2014-04-26-at-11-09-21In grote delen van China kun je in de ochtend allerlei mensen tai chi zien beoefenen. Zij doen dat voornamelijk voor de gezondheid. De oefeningen vergen geen grote krachtsinspanning en richten zich op vrijwel alle spieren, pezen, gewrichten en gewrichtsbanden. Over het algemeen zijn de bewegingen langzaam, gracieus, gelijkmatig op basis van ontspanning en niet met brute kracht.
  In de les gaan wij de tai chi oefeningen mengen met qi gong en chinese yoga oefeningen en zo vaak mogelijk buiten trainen op de grasveld naast Danla Dan’s Centrum.
  In de training leer je je vitale levensenergie, qi, te ontwikkelen en te sturen. Je verbetert je lichaamshouding, zodat de energie gemakkelijker door je lichaam kan doorstromen.